Loading...
SOCIAL

Bătaia de la Costești: Ministerul Sănătății spune că ambulanța ar fi ajuns în 19 minute la solicitare

Bătaia de la Costești: Ministerul Sănătății spune că ambulanța ar fi ajuns în 19 minute la solicitare

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări privind intervenția Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în cazul încăierării dintre patru tineri de la Costești, Ialoveni, în urma căreia un tânăr de 21 de ani a murit.

După ce rudele băiatului ucis în bătăi la Costeșt, Ialoveni au declarat în spațiul public că ambulața ar fi venit la solicitare foarte târziu, la aproape o oră după două solicitari, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu anumite precizări.

„Ministerul informează că primul apel a intervenit la ora 01:46, unde apelantul informează operatorul 112 că o persoană a căzut desinestător și s-a lovit la cap. Solicitarea către Ambulanță a fost transmisă la ora 01:47.

Echipa AMU a fost alocată la ora 01:59, imediat după finalizarea misiunii precedente și a ajuns la locul solicitării la ora 2:18. Astfel, echipa AMU a ajuns la incident în 19 min, acordând toată asistența medicală necesară. Misiunea a fost finalizată la ora 4:19”, se arată scris în comunicatul emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Rudele băiatului au declarat anterior că: „Un tânăr a sunat la 112 și a solicitat ajutor, comunicând cele întâmplate, însă apelul nu a fost luat în serios, pe motiv că tinerii au prezentat suspiciuni operatorului și au considerat a fi unul fals. După mai mult timp, o vecină a sunat din nou și tocmai din acel moment apelul a fost înregistrat. Ambulanța ar fi venit după mai bine de o oră. Până să fie preluat de ambulanță, el a fost plasat într-un garaj, la podea. Chiar dacă la momentul maltratării sale și ulterior, au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat poliția despre infracțiune.

Preluat de ambulanță și aflat într-o stare extrem de gravă, Dumitru a fost dus la cea mai apropiată instituție medicală de profil din Chișinău – Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Acolo, tânărul nu a primit asistență medicală și în privința sa nu au fost inițiate careva intervenții chirurgicale. După refuzul de internare, ambulanța l-a transportat pe Dumitru la Spitalul de Urgență. Ținând cont de leziunile cauzate, acesta a beneficiat de asistență medicală calificată foarte târziu. Poliția a fost anunțată de administrația Spitalului de Urgență despre infracțiune

Poliția a fost anunțată despre internarea lui Dumitru de către administrația Spitalului de Urgență. Chiar dacă la momentul maltratării sale în satul Costești și ulterior, au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat poliția despre infracțiune.

În seara de 1 ianuarie, poliția nu a venit la fața locului comiterii infracțiunii după ce Dumitru a fost internat la Urgență”.

sursă

Distribuie
One comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *