Loading...
SPORT

Fost atacant al naționalei Italiei, condamnat la închisoare pentru legături cu mafia siciliană

Fost atacant al naționalei Italiei, condamnat la închisoare pentru legături cu mafia siciliană

Fabrizio Miccoli, 40 de ani, fostul atacant al naționalei Italiei, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru extorcare în formă agravată. Fostul fotbalist a apelat la organizația mafiotă Cosa Nostra pentru a recupera o datorie de circa 20 de mii de euro, care trebuia plătită unui prieten.

După trei ore de deliberări, sentința inițială a fost confirmată de Curtea de Apel din Palermo, prezidată de Massimo Corleo, anunță cotidianul La Repubblica. Miccoli nu a fost prezent la tribunal la citirea sentinței.

Fostul component al echipei naționale a Italiei este acuzat că, între 2010 și 2012, l-a îndemnat pe Mauro Lauricella, fiul lui Nino, un cap mafiot din Cosa Nostra, să-i ceară omului de afaceri Andrea Graffagnini returnarea a 20 de mii de euro.

Miccoli a acționat în numele prietenului său Giorgio Gasparini, fost fizioterapeut la clubul Palermo. Banii erau încasați ca parte a vânzării discotecii Paparazzi din Isola delle Femmine, un orășel din nord-vestul Siciliei.

Fostul internațional italian a fost înregistrat cerându-i lui Lauricella să intervină pentru recuperarea banilor. Deși Fabrizio Miccoli a insistat în fața judecătorilor că fapta sa a fost doar ”o favoare făcută unui prieten”, justiția l-a găsit vinovat și l-a condamnat.

Miccoli are zece selecții în ”squadra azzurra”, între 2003 și 2004, marcând și două goluri. De-a lungul carierei, vârful italian a trecut pe la cluburi precum Juventus, Fiorentina, Benfica sau Palermo. S-a retras în 2015.

sursă

Distribuie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *