Loading...
CULTURĂ

Justin Bieber a dezvăluit că suferă de boala Lyme și de o infecție cronică ce i-a afectat inclusiv „funcția creierului”

Justin Bieber a dezvăluit că suferă de boala Lyme și de o infecție cronică ce i-a afectat inclusiv „funcția creierului”

Starul pop canadian Justin Bieber a dezvăluit că a fost diagnosticat cu boala Lyme.

„Au fost câțiva ani grei”, a scris artistul în vârstă de 25 de ani pe Instagram, adăugând că suferă și de o infecție virală cronică.

Bieber a spus că știe internauții au speculat că ar avea probleme cu drogurile pentru că avea câteva pete pe piele.

Boala Lyme este o infecție bacteriană cauzată de căpușe. Simptomele afecțiunii variază, iar printre ele se numără eczeme, durere musculară și oboseală.

Justin Bieber a făcut dezvăluirea pe internet după ce fanii l-au acuzat de consum de metamfetamină. „Ei nu știu că am fost recent diagnosticat cu boala Lyme” și nu doar asta, dar cântărețul a suferit și de mononucleoză, o infecție cronică și severă, care i-a afectat „pielea, funcția creierului, energia și starea generală de sănătate”.

El a menționat că ia tratamentul potrivit și că va dezvălui mai multe în documentarul care urmează să fie lansat pe Youtube, despre viața lui.

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi şi se transmite la oameni prin înţepătură de căpuşă. Simptomele includ febră, durere de cap, iritaţie pe piele în jurul înţepăturii. Dacă nu este tratată, infecţia se poate răspândi la articulaţii, inimă sau sistemul nervos central. Majoritatea cazurilor de Lyme se tratează cu antibiotice, potrivit Center of Disease and Prevention.

Căpuşele au în general corpul oval, plat, de dimensiunea unei seminţe de susan, însă, după ce hrănesc cu sânge, ele pot ajunge la mărimea şi forma unei boabe de cafea.

Aceste arahnide caută gazde de care să se agaţe, iar dacă acestea nu sunt în preajmă, de multe ori se urcă pe vârful unui fir de iarbă şi aşteaptă.

Potrivit estimărilor, 17% dintre căpuşe sunt infectate cu o bacterie – Borrelia – ce poate provoca boala Lyme.

sursă

Distribuie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *