Loading...
CULTURĂ

Un fotograf din Republica Moldova a obținut medalia de aur la un Salon Internațional din Bulgaria

Un fotograf din Republica Moldova a obținut medalia de aur la un Salon Internațional din Bulgaria

Fotograful Valerie Volontir, laureat al mai multor saloane și concursuri internaționale, a fost distins cu medalia de aur la Salonul Internațional de Fotografie Artistică, ediția 2020, care a avut loc recent în orașul Sofia, Bulgaria, sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP)

La concurs au fost prezentate peste 5000 de fotografii în cadrul a cinci secțiuni.

Valerie Volontir a obținut medalia de aur la secțiunea femei, pentru fotografia „Trei surori”, care reprezintă trei călugărițe de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Suruceni. De asemenea, el s-a ales cu o mențiune la secțiunea copii, pentru fotografia „Adio, școală”.

„Este a noua medalie de aur pe care am obținut-o la concursuri și saloane internaționale de artă fotografică”, a menționat laureatul.

Valerie Volontir s-a născut pe 9 octombrie 1953, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. În 1977 a absolvit Facultatea de Filologie, secția ziaristică, a Universității de Stat din Moldova. Este membru al Uniunii Jurnaliștilor din R. Moldova, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). Deține titlul Excelență FIAP.

A participat la peste 300 de saloane și concursuri internaționale. A obținut medalia de aur la saloanele și concursurile internaționale de artă  fotografică din Danemarca (1995), Rusia, Jocurile Delfice Internaționale (2000), Turcia (2001), Portugalia (2003), Polonia (Marele Premiu și medalia de aur, 2004), Turcia (2006 și 2007), Macedonia de Nord (Marele Premiu și medalia de aur, 2010) și Egipt (2012).

moldpres.md

sursă

Distribuie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *